Wijziging eHerkenning: alleen inloggen met betrouwbaarheidsniveau EH2 of hoger

Vanaf 1 juli 2021 wordt betrouwbaarheidsniveau EH1 (E-Herkenning) landelijk stopgezet. Hierdoor is het niet meer mogelijk om online diensten op dit niveau aan te bieden of in te loggen met betrouwbaarheidsniveau EH1. Om als ondernemer veilig zaken te kunnen blijven doen via E-Herkenning met bijvoorbeeld de gemeente Woensdrecht, dient u als ondernemer het persoonlijke eHerkenningsmiddel te upgraden en de juiste machtiging te regelen om van online diensten gebruik te kunnen blijven maken.

Het stopzetten van betrouwbaarheidsniveau EH1 heeft als doel om online zaken te blijven regelen en privacygevoelige gegevens uit te wisselen op een betrouwbare manier die past bij deze tijd.

Ga tijdig naar minimaal niveau 2

Bereid u als ondernemer ook op tijd voor. Verdiep u in eHerkenning en upgrade tijdig het betrouwbaarheidsniveau naar minimaal niveau 2. Wij adviseren om betrouwbaarheidsniveau 3 te nemen. Dit niveau heeft u nodig bij bijvoorbeeld de belastingdienst en het UWV.

Vanuit de erkende leveranciers (eHerkenningsmakelaars en -middelenleveranciers) is de afgelopen periode hierover actief gecommuniceerd met ondernemers. Neem voor verdere vragen rechtstreeks contact op met uw contactpersoon / makelaar om tijdig de juiste aanpassingen te doen voor dienstverlening via eHerkenning.
Meer informatie over eHerkenningsmiddelen vindt u op www.eherkenning.nl

Pagina opties