De gemeente Woensdrecht geeft samen met het Regionaal Energieloket circa 1000 energiecadeaubonnen uit voor de nieuwe regeling RREW. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen hiermee kleine energiebesparende producten aanschaffen ter waarde van €60,00.

Ga snel naar:
www.regionaalenergieloket.nl/woensdrecht/cadeaubon

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Woensdrecht heeft de afgelopen jaren al mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie. Zonneparken en nieuwe windmolens werden vergund, maar ook de ontwikkeling van zonne-installaties op bedrijfsdaken en woningen neemt een vaart binnen de gemeente. Echter niet alleen het opwekken van duurzame energie is belangrijk, het besparen van energie is minstens zo belangrijk.”

Achtergrond

In 2020 en 2021 hebben wij vanuit de subsidie regeling reductie energie naast de verschillende activiteiten (buurtacties en online bijeenkomsten over energiebesparing) ook circa 3000 energiecadeaubonnen beschikbaar gesteld ter waarde van €45,00. Inwoners konden met deze cadeaubonnen verschillende kleine energiebesparende producten aanschaffen via een online webshop. Met kleine energie besparende maatregelen hebben we het over maatregelen die weinig kosten, maar wel direct iets opleveren. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie of led-lampen. De subsidieregeling die vorig jaar ter beschikking stond was uitsluitend bestemd voor eigenaren van een koopwoning. Dit jaar is er een nieuwe regeling uitgezet waar ook huurders gebruik van kunnen maken.

Huurders

Het is een onjuiste constatering dat de kleine energiebesparende maatregelen alleen interessant zijn voor woningeigenaren. Ook voor huurders kunnen deze kleine maatregelen positief bijdragen aan het woonplezier. We trekken daarom actief op met Woningstichting Woensdrecht en Woning corporatie Stadlander en proberen op deze manier ook de huurders in onze gemeenten te stimuleren om energie te besparen.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Er zijn zo’n 1000 energiecadeaubonnen ter waarde van €60,00 per stuk beschikbaar voor zowel woningeigenaren als huurders. Ik roep iedereen op om hier zo spoedig mogelijk gebruik van te maken. De cadeaubonnen zijn gratis en er zitten verder geen haken of ogen aan deze actie.”

Wethouder Van Agtmaal met kleine energiebesparende maatregelen zoals een tochtstrip
Wethouder Van Agtmaal toont enkele kleine energiebesparende maatregelen zoals een tochtstrip

Meer informatie over energiebesparing

Wilt u meer weten over hoe u energie kunt besparen op uw woning? Kijk dat op de website van het Regionaal Energieloket www.regionaalenergieloket.nl. Wat we u ook ten zeerste aan kunnen bevelen is het aanvragen van een bezoek van een energieambassadeur. Een vrijwilliger komt dan bij u thuis langs en geeft u onafhankelijk en vrijblijvend advies op maat.