In oktober en november 2022 vond een interessepeiling plaatst voor elektrische deelauto’s in de gemeente Woensdrecht. Uit de interessepeiling bleek dat er veel belangstelling is om met deelauto’s aan de slag te gaan. Gemeente Woensdrecht en OnzeAuto stelde een aantal locaties vast waar deelauto’s geplaatst kunnen worden. Bij voldoende inschrijvingen worden er begin 2023 op deze locaties deelauto’s geplaatst. Inschrijven kan via de link www.onzeauto.com/samen/woensdrecht(externe link)

De interessepeiling is ingevuld door 204 personen. 136 respondenten lieten weten dat ze geïnteresseerd zijn in het delen van een auto met buurtgenoten. De belangrijkste redenen waren: de verwachte lagere kosten, de positieve bijdrage aan het milieu en het creëren van meer ruimte op straat. Van de geïnteresseerden willen 58 mensen zo snel mogelijk starten.

Op basis van de uitkomsten van de interessepeiling en de beschikbaarheid van laadpalen zijn er een aantal locaties vastgesteld. Bij voldoende inschrijvingen wordt daar begin 2023 gestart met elektrische deelauto’s:

  1. Hoogerheide: Huijbergseweg (parkeerterrein nabij gemeentehuis)
  2. Hoogerheide: De Zonnebloem (ter hoogte van huisnummer 33)
  3. Ossendrecht: Adolphineplein (parkeerterrein ter hoogte van huisnummer 6)
  4. Huijbergen: Dorpsstraat (parkeerterrein bij de kerk)
  5. Putte: Breestraat (parkeerterrein)

Wethouder Thierry de Heer: “Auto’s staan gemiddeld zo’n 90 procent van de tijd stil. Het delen van een auto zorgt voor efficiënter gebruik, minder geparkeerde auto’s, het draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een betere bereikbaarheid van onze gemeente. Dit zou voor veel mensen een mooie uitkomst zijn en als gemeente stimuleren we onze bewoners om de opties van deelmobiliteit te ontdekken. Bent u serieus geïnteresseerd in een deelauto, schrijf u dan nu in!”