Trouwambtenaren stellen zich voor

Afbeelding: De trouwambtenaren van de gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht telt vier trouwambtenaren. Op deze pagina stellen zij zich voor.

Wellicht hebben jullie na het lezen een voorkeur voor een van de trouwambtenaren. Jullie kunnen dit aangeven op de huwelijksbevestiging. (Let op: dit kan alleen indien voor de uitgebreide ceremonie is gekozen, én de trouwambtenaar ook beschikbaar is).

Eigen trouwambtenaar kiezen?
Het is ook mogelijk om een eigen trouwambtenaar aan te wijzen voor de heuglijke dag, maar daar zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Bekijk de criteria waarop gelet wordt bij de aanstelling van een eenmalige ambtenaar burgerlijke stand.
Stuur in dit geval de brief verzoek benoeming eigen trouwambtenaar samen met de op het formulier genoemde documenten minstens drie maanden van te voren naar de gemeente.

Onze trouwambtenaren zijn:

Mieke Peschier - Brama

Mieke Peschier - Brama

Samen zijn jullie het stralende middelpunt op een unieke dag.
Dit zijn wat mij betreft de drie kernwaarden op jullie trouwdag of jullie het nu groots aanpakken of dat jullie het liever intiem willen houden. Ieder paar is uniek en daarom is mijn toespraak nooit standaard, maar zo persoonlijk mogelijk. Om dat mogelijk te maken kom ik voor het huwelijk graag voor een persoonlijk gesprek het liefst bij jullie thuis. Tijdens dat gesprek probeer ik mee te denken en te antwoorden op jullie vragen, om zo samen tot een zo goed mogelijk bij jullie passende trouwceremonie te komen.

Vrolijke, grappige, maar ook gevoelige elementen spelen zeker een rol tijdens de huwelijksplechtigheid. En om het helemaal persoonlijk te maken maak ik (uiteraard vrijblijvend) gebruik van jullie eigen verhaal over elkaar, hetgeen altijd voor een aangename verrassing zorgt.
Ik voldoe graag aan de wensen van het bruidspaar en uiteindelijk hoop ik dat met mijn (bescheiden) bijdrage jullie dag tot een onvergetelijke kan maken.

Ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en oma.

(ik ben de hele week beschikbaar en de toespraak, of delen ervan, zijn ook mogelijk in het Engels, Duits of Frans).

Mita Jaspers

Mita Jaspers

Mijn naam is Mita Jaspers-Aarts, getrouwd met Jos Jaspers en de trotse moeder van Jodie en Didie. Ik ben geboren en getogen in Huijbergen en ook daar begonnen bij de afdeling burgerzaken. Nu werk ik bij de afdeling publiekszaken van de gemeente Woensdrecht.

In mijn begintijd in Huijbergen moest ik er niet aan denken om een huwelijk te sluiten, ik vond dat doodeng. Hoe kon ik toen weten, dat dit één van de leukste dingen was die je mag doen in je vak.

Het sluiten van huwelijken is in principe ook mijn hobby en dat is het leukste, van je hobby je beroep kunnen maken.

Een huwelijksdag is een bijzondere dag en ik ben altijd blij, dat ik hieraan een bijdrage mag leveren.
En omdat een huwelijksdag er voor iedereen anders uitziet, kom ik graag bij jullie langs voor een persoonlijk gesprek.

Trix Kwantes

Trix Kwantes

Mijn naam is Trix Kwantes en ik ben sinds 2001 Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS).
Babs ben ik geworden omdat het een eer en bijzonder is om een steentje te kunnen bijdragen bij een van de belangrijkste beslissingen die mensen nemen in hun leven.

Omdat ik bij de a.s. bruidsparen op bezoek ga voor een gesprek, is het mogelijk om er een persoonlijke noot aan te geven. In overleg met hen, maatwerk te kunnen leveren en daardoor, voor hen één van de mooiste dagen van hun leven te kunnen maken.

Met de huidige samenlevingsvormen is het ook voor mij als trouwambtenaar heel afwisselend met betrekking tot de huwelijkssluitingen. Ik vind het boeiend om te zien en te horen dat ieder bruidspaar ongeacht leeftijd of achtergrond, allemaal de intentie hebben om hun huwelijk duurzaam te maken.

Een huwelijk voltrekken is altijd een blijde gebeurtenis en voor ieder die bij de plechtigheid aanwezig is, een beetje balsem op de ziel zodat even de dagelijkse beslommeringen vergeten kunnen worden.
Als het bruidspaar tevreden de trouwlocatie verlaat dan geeft mij dat voldoening.

Diana Verbeek

Diana Verbeek

Toen ik de vacature voor Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand in de regiokrant zag staan dacht ik direct: dit is iets voor mij, dit wil ik echt heel graag doen. Ik was dan ook heel blij dat ik vanuit de sollicatie-procedure werd aangenomen.

Alles wat met trouwen te maken heeft, heeft mijn interesse en voor mij blijft elk huwelijk, elk bruidspaar nog steeds heel bijzonder. Ik hoop dat ik door mijn inbreng een bijdrage kan leveren aan een voor hun onvergetelijke dag.

Veel paren denken dat de trouwceremonie formeel en onpersoonlijk is. Tijdens het kennismakingsgesprek probeer ik het bruidspaar er van bewust te maken dat het hun ceremonie is en dat zij daar ook inbreng in hebben. Samen bespreken we wensen en ideeën en met hun verhalen probeer ik de toespraak zo persoonlijk mogelijk te maken.