In de gemeente Woensdrecht zijn door gezamenlijke inzet van de gemeente, het EHBO-platform Zuidwesthoek, enige bedrijven, instanties en giften van burgers nu tientallen AED's binnen onze gemeentegrens geplaatst.

AED-apparaat tegen de muur

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. 

De gemeente Woensdrecht heeft al geruime tijd aandacht voor snelle hulpverlening bij een hartstilstand, de eerste minuten zijn immers het belangrijkste. Zo beschikt Woensdrecht over een dekkend netwerk van AED’s binnen de bebouwde kom. De AED’s worden beheerd door de lokale EHBO-verenigingen. De gemeente Woensdrecht en EHBO verenigingen van Hoogerheide/Woensdrecht(externe link), Ossendrecht(externe link) en Putte(externe link) roepen alle burgerhulpverleners op om zich ook aan te sluiten bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Hiermee kan door burgerhulpverleners snel hulp geboden worden bij een hartstilstand.  

De AED-apparaten in de gemeente Woensdrecht zijn zichtbaar op een kaart.
AED-apparaten op Google Maps

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een AED-cursus? Informeer dan telefonisch bij een van onderstaande verenigingen: