Camping Aan de Groene Papegaai

We trappen de serie af met het inspirerende echtpaar Bart (47) en Marjolein (37) van Vulpen, de trotse eigenaren van camping Aan De Groene Papegaai in Hoogerheide. Met een mooie beoordeling van een 8,6 van hun gasten, weten Bart en Marjolein precies hoe ze een onvergetelijke kampeerervaring moeten bieden. Bart begon 25 jaar geleden al met werken op de camping toen het nog in beheer van zijn ouders was. In 2015 hebben Bart en Marjolein de camping overgenomen. We gaan met ze in gesprek om meer te weten te komen over hun inspirerende verhaal. Vanaf vandaag delen we wekelijks verhalen van lokale ondernemers. 

Wat inspireerde jullie om camping Aan De Groene Papagaai over te nemen?

De belangrijkste motivatie was om het bedrijf van Bart's ouders voort te zetten. Zij hebben 25 jaar geleden de camping opgebouwd, inclusief paardenstallen. In 2010 besloten we om ons meer te richten op de exploitatie van de camping. Destijds was de camping nog relatief klein, maar het combineren van de paardenstalling en de camping was voor ons geen haalbare optie. Bovendien hechten we veel waarde aan rust en vrijheid, zowel voor onze gasten als voor onszelf. Het feit dat we vanuit huis kunnen werken en eigen baas zijn, bevalt ons uitstekend.

Wat is het meest onvergetelijke moment dat jullie hebben ervaren als eigenaren van Aan De Groene Papagaai?

Ongetwijfeld was ons 25-jarig jubileum, dat we op 1 juli 2023 hebben gevierd, een hoogtepunt. De waardering die we van onze gasten kregen, met name van onze trouwe gasten, was overweldigend. In eerste instantie vierden we het bescheiden met gebakjes versierd met een papegaai. We vertelden onze gasten dat ze iets konden komen halen. Echter, de overvloed aan bloemen, berichten en kaarten die we hebben ontvangen, verraste ons enorm. Samen met onze gasten haalden we herinneringen op van de afgelopen 25 jaar. 
 

Waar geven gasten vaak complimenten over wanneer ze bij jullie verblijven? 

We krijgen vaak te horen dat ons sanitair, maar ook de rest van onze camping er netjes en goed onderhouden bij ligt. Daarnaast vallen de ruime plekken en onze visvijvers erg in de smaak! 
 

Wat is de meest adembenemende bezienswaardigheid in onze gemeente die jullie bezoekers aanbevelen tijdens hun verblijf? En waarom?

Ongetwijfeld is Grenspark Kalmthoutse Heide onze favoriete bezienswaardigheid. Veel van onze gasten komen hier speciaal naartoe om te wandelen of te fietsen, en het Grenspark biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden. De natuur in onze gemeente is werkelijk uniek en trekt daarom veel bezoekers aan.
 

Wat is de leukste activiteit in de regio die jullie bezoekers aanbevelen tijdens hun verblijf? En waarom?

In de regio is veel te zien. De binnenstad van Bergen op Zoom met het Markiezenhof, de Kraaijenberg, Fort de Roovere in Halsteren maar natuurlijk ook Landgoed Mattemburgh. Verder staat er op de camping een rek met een groot aanbod aan routes om te wandelen en te fietsen. We grappen wel eens dat gasten maar terug moeten komen, omdat ze lang niet alles kunnen doen tijdens hun verblijf.Naast de vele wandel- en fietsmogelijkheden zijn er ook tal van gezellige restaurants en cafés in de omgeving waar we onze gasten graag naar verwijzen. Dat horen we dan weer terug van onze collega’s van de horecazaken. Onze gasten hebben helemaal geen behoefte aan een attractiepark zoals de Efteling, ze komen naar ons toe om te ontspannen met bijvoorbeeld een mooie wandel- of fietsroute en genieten van de goede ligging tussen Bergen op Zoom, Antwerpen en natuurlijk Zeeland.
 

Hoe zorgen jullie ervoor dat Aan De Groene Papagaai aantrekkelijk blijft voor toeristen?

Naast het onderhouden van de camping, spenderen we ook veel tijd aan interactie met onze gasten. Om onze camping zo rustig mogelijk te houden zetten we bijvoorbeeld zelf de caravans op de plekken met een elektrische golfkarretje, zodat er geen auto’s over de velden hoeven te rijden. Dit is natuurlijk gemakkelijk voor de gasten zelf, maar vooral fijn voor de gasten die er al zitten die hierdoor geen last hebben van uitlaatgassen en dergelijke. Verder genieten onze gasten ook ontzettend van de visvijvers. Op onze camping bieden we geen plaatsen voor het gehele seizoen aan, waardoor we altijd gasten hebben die ook echt op de camping zijn. Verder verkopen we ook gasflessen, iets wat niet veel mensen weten. We zijn elke dag, van maandag tot en met zondag, van 8:00 uur tot 20:00 uur open, wat het ook gemakkelijk maakt voor inwoners van de gemeente om nog even snel een gasfles te halen.
 

Ten slotte, wat zijn uw plannen voor de toekomst van Aan De Groene Papagaai? Zijn er nieuwe projecten of uitbreidingen gepland?

In de afgelopen jaren hebben we mooie uitbreidingen gerealiseerd, waaronder de aanleg van een nieuwe visvijver en extra kampeerplaatsen. Bovendien hebben we zonnepanelen geïnstalleerd op onze gebouwen, en door gebruik te maken van zonnecollectoren voor het verwarmen van water, dragen we bij aan een milieuvriendelijke toekomst. Het laatste grote plan dat we hebben is het creëren van camperplaatsen zodat gasten gedurende het hele jaar hier terecht kunnen, ook wanneer de camping zelf gesloten is. In 2023 is het bestemmingsplan nog aangepast van agrarisch naar recreatie. We hebben nu dus officieel geen boerenbedrijf meer, zodat we onze volledige aandacht kunnen richten aan de camping en onze gasten.