Doneren doe je met je hart. Als iemand je benadert met een collectebus of je vraagt om donateur te worden moet je ervan op aan kunnen dat dit eerlijk gebeurt.

Daarom bestaat er het landelijke collecterooster en het wervingsrooster. Beide zijn te vinden op de website www.cbf.nl/collecte-en-wervingsrooster

In het collecterooster zie je in welke weken goede doelen langskomen om te collecteren.
Als je een woonplaats intypt in het verwervingsregister, zie je gelijk of er momenteel een wervingsactie is en van welk goed doel.

Behalve voor het inzamelen van geld of goederen valt ook het aanbieden (verkoop van bijvoorbeeld kaarten of loten) van goederen voor goede doelen op dit moment onder het woord ‘collecteren’. Naast het traditionele collecteren kennen we ook acties waarbij donateurs voor een stichting of organisatie geworven kunnen worden.

Onze servicelijn krijgt weleens meldingen van mensen die twijfel hebben over de betrouwbaarheid van een collectant aan de deur. We willen u graag enkele tips meegeven als het om doneren aan goede doelen gaat:

·Er mag alleen tussen 8.00-20.00 uur gecollecteerd worden. Wees dan ook alert wanneer er buiten deze tijdsperiode gecollecteerd wordt.

  • Er dient vanuit de gemeente Woensdrecht een vergunning te zijn verleend voor collecte. Bij twijfel kunt u altijd om een kopie van deze vergunning vragen aan de collectant.
  • Vraag om legitimatie. Erkende Goede Doelen sturen geen vrijwilligers op pad zonder legitimatie.

Kijk voor meer tips op de website van het CBF, toezichthouder van goede doelen