Het aantal mensen met dementie neemt toe, ook in de gemeente Woensdrecht. Woensdrecht wil een dementievriendelijke gemeente zijn, waar mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Daarom zijn wij partner van het Dementienetwerk West-Brabant. 

Informatie

Voor informatie en advies kunt u terecht bij het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht.

Het Geheugenhuis van Bibliotheek West-Brabant(externe link) (ook in Hoogerheide) heeft mooie (activerings)materialen rondom het brein, geheugenproblemen en dementie. En is daarmee een laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek.

Wat kunt u doen?

Weten wat u kunt doen of hoe u privé, op het werk of in de buurt om kunt gaan met dementie? Kijk naar de tips of volg de online training op: www.samendementievriendelijk.nl(externe link).

Heeft u een vraag of zoekt u hulp? De dementiewegwijzer(externe link) helpt u op weg.

Steun

Zoekt u contact met andere mensen die te maken hebben met dementie, wilt u uw ervaringen delen of lotgenoten ontmoeten? Vanuit Alzheimer Nederland wordt er bijvoorbeeld ook in onze gemeente het Alzheimer Café georganiseerd. Zie voor meer informatie de website van Alzheimer Nederland(externe link).

Bent u mantelzorger van iemand met dementie, wilt u uw verhaal kwijt of meer advies of advies? U kunt terecht bij het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht op telefoonnummer: 0164 672 049.

Meer informatie

Voor informatie en advies, bel met het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht of raadpleeg de website van BWI Woensdrecht.

Te maken met dementie en heeft u een vraag of zoekt u hulp? Kijk op de website van Dementienetwerk West-Brabant.

Heel Woensdrecht dementievriendelijk. Wat kunt u doen?(externe link)

Handen van oudere mevrouw over elkaar