Woensdrecht heeft zich aangesloten bij het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’. Want we willen graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat mensen zich verbonden voelen met elkaar en met hun woonomgeving.

Eenzaamheid is er in vele soorten. Iedereen kan zich soms alleen of eenzaam voelen. Voel je je langere tijd niet verbonden met anderen, dan kan eenzaamheid een probleem worden. Voor ouderen, jongeren, werkende mensen, gepensioneerden, na het overlijden van een partner, bij verhuizing… Herkent u dit? Neem gerust contact op met het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht.

Waar kunt u terecht?

Voor informatie, een luisterend oor of advies kunt u terecht bij het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht.

Om andere mensen te kunnen ontmoeten, worden er activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld: 

Wat kunt u doen?

Een klein gebaar kan het verschil maken. Ook u kunt iets doen tegen eenzaamheid. Een praatje, samen iets ondernemen, iemand helpen zoeken naar een hobby, club, activiteit of vrijwilligerswerk kan veel betekenen voor een ander. Iedereen telt mee. Kijk ook eens op de website van Een tegen Eenzaamheid.

Samen één

De gemeente, BWI Woensdrecht, de Wmo Adviesraad en organisaties als de KBO, De Zonnebloem en Herwonnen Levenskracht werken samen om eenzaamheid tegen te gaan. Vele vrijwilligers zetten zich in voor activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen zijn we ‘Eén tegen eenzaamheid’.

Meer informatie

Meer informatie over het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Voor informatie, een luisterend oor of advies, bel met het Steunpunt Senioren van BWI Woensdrecht of raadpleeg de website van BWI Woensdrecht.

Oudere mevrouw met telefoon