Maak kennis met Danielle, eigenaresse van Fun4Family. Haar reis als ondernemer begon toen ze pas 18 jaar oud was. Als kind speelde ze thuis al met de lege fietsendozen, waarbij die liefde voor fietsen en ondernemen met haar meegroeide. Hoewel school niet haar roeping was en een traditionele kantoorbaan haar niet aantrok, ontdekte ze de vrijheid van zelfstandig ondernemerschap. Ze benadrukt dat haar succes niet alleen aan haar toebehoort; samenwerking en de hulp van vrijwilligers en familie waren onmisbaar. Ontdek hoe deze combinatie heeft bijgedragen aan de groei van Fun4Family en hoe het Danielle heeft gevormd als ondernemer.

Wanneer is Fun4Family opgericht?

Onze familie heeft inmiddels al bijna 60 jaar ervaring in de fietsenbranche. Het begon allemaal in 1965, toen mijn grootvader bromfietsen ging verkopen vanuit zijn woonkamer aan het Zandfort in Hoogerheide. Hij kon nooit vermoed hebben hier de basis te leggen voor een bedrijf dat drie generaties lang het plezier van rijden op twee wielen zou uitdragen. De aanvankelijk bescheiden brommerhandel groeide snel uit tot een prominente fietsenwinkel aan de Antwerpsestraatweg. Mijn ouders hebben toen halverwege de jaren ’80 de zaak overgenomen. Hoewel zij later de winkel overdroegen, zette mijn vader met de fietsverhuur vanuit huis voort. In 2003 nam ik de verantwoordelijkheid van mijn vader over, waarmee ik de Fun4Family-traditie voortzet.

Welke soorten fietsen bieden jullie aan en voor wie?

In de afgelopen twee decennia heeft de bescheiden fietsverhuur van vroeger een indrukwekkende groei doorgemaakt. Naast de vertrouwde stadsfietsen hebben we nu een uitgebreide selectie E-bikes, mountainbikes en tandems in ons assortiment. Deze bezorgen wij altijd op locatie. Wat ooit begon met een kleine aanhangwagen, heeft plaatsgemaakt voor een wagen waarmee we zo'n 60 fietsen kunnen transporteren. Onze klantenkring bestaat uit bedrijven, gemeenten, scholen en verenigingen verspreid over Brabant, Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen en Limburg. Hoewel we inmiddels in diverse regio's opereren, blijft het hart van onze activiteiten in de Zuidwesthoek. In feite hebben we vrijwel elk plekje al eens bezocht. Voor individuele verhuur aan particulieren hebben we twee ophaallocaties, namelijk Brasserie Bozlust in Bergen op Zoom en Brasserie Abdijbos in Ossendrecht.

Wat maakt Fun4Family uniek in vergelijking met andere fietsverhuurbedrijven?

Ontzorgen is toch wel de sleutel tot succes, en onze bezorgservice hiermee onze kracht! In tegenstelling tot traditionele fietsverhuurbedrijven, waar je meestal zelf naar de locatie moet gaan om een fiets op te halen, hebben wij een andere aanpak. Deze aanpak wordt zelfs steeds vaker door hotels, die onze klanten zijn, ingezet. We leveren maatwerk en voldoen aan de wensen van hun gasten. Het hotel hoeft zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en investeringen. Bovendien bieden we snelle onderwegservice voor het geval er onderweg iets misgaat, bijvoorbeeld een lekke band.

De gemeente Woensdrecht heeft veel mooie plekken om te verkennen. Kun je ons wat vertellen over de verschillende routes en bezienswaardigheden die huurders kunnen ontdekken?

Dankzij onze samenwerking met de VVV Brabantse Wal zijn alle prachtige plekjes hier bekend en zijn ze waarschijnlijk wel opgenomen in de officiële fietsroutes die deze regio rijk is. Bovendien leggen we veel nadruk op lokale streekgerechten en het schitterende natuurschoon dat elk seizoen te bieden heeft. In de lente kun je bijvoorbeeld de 'aspergeroute' volgen en op dit moment trekken veel mensen eropuit om te genieten van de betoverende bloei van de Kalmthoutse heide. Voor de sportievelingen onder ons is er de mogelijkheid om te kiezen voor mountainbiken. In onze bossen is namelijk een uitgebreid netwerk van MTB-routes aangelegd. Wist je trouwens dat elke kern binnen de gemeente Woensdrecht tegenwoordig voorzien is van een gratis watertappunt?

Klanttevredenheid is cruciaal voor elk bedrijf. Hebben jullie een voorbeeld van een gedenkwaardige ervaring of positieve feedback die jullie van klanten hebben ontvangen?

Jazeker! De ervaringen van onze klanten en recensies hebben het bedrijf Fun4Family gevormd tot wat het vandaag de dag is. Kwaliteit staat bij ons voorop, en we streven er voortdurend naar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Dit leidt steevast tot positieve reacties en aanbevelingen. Onlangs hebben we aan een nieuwe klant, de Politie Antwerpen, mountainbikes geleverd voor hun jaarlijkse uitje. Hun ervaringen en de sportieve dynamiek van die dag leggen de basis voor een toekomstig jaarlijks weerzien.

Werkt Fun4family samen met andere lokale ondernemingen of initiatieven om het toerisme en lokale economie te stimuleren? Zo ja, kunnen jullie hier meer over vertellen?

‘Samen sterk’ is volgens ons DE basis voor succes! Wij verhuren fietsen, terwijl anderen zich richten op de horeca. Klanten zijn vandaag de dag op zoek naar een totaalconcept voor hun activiteiten, of het nu een bedrijfsuitje betreft of een fietstocht met het gezin. Om die reden werken wij nauw samen met lokale horeca, hotels, bed & breakfasts en campings. Daarnaast werken we ook samen met andere fietsverhuurbedrijven om gezamenlijk grotere opdrachten aan te kunnen nemen.

Ten slotte, wat zijn uw toekomstplannen voor Fun4Family? Hebben jullie nog nieuwe projecten of uitbreidingsplannen in gedachten?

We blijven voortdurend inspelen op opkomende behoeften en hechten grote waarde aan toekomstbestendigheid. Door voortdurend te innoveren, zorgen we ervoor dat onze fietsenvoorraad altijd modern is en klaar voor de toekomst! Onze beste ideeën ontstaan aan de keukentafel onder het genot van een biertje. 😊