Op zondag 21 augustus wordt de derde etappe verreden van de Vuelta España, oftewel de Ronde van Spanje. Deze etappe Breda-Breda doorkruist bijna heel West Brabant, en daar hoort natuurlijk ook de Gemeente Woensdrecht bij. Vanuit Halsteren en Bergen op Zoom komt het peloton via Mattemburgh en Non Plus Ultra het dorp Woensdrecht binnen.

Daar zal ook de allereerste bergsprint van de ronde plaatsvinden, uiteraard boven op de Rijzendeweg. Vervolgens passeren de renners de Bossestraat, Nederheide, Nieuweweg, Onderstal, Scheldeweg, Putseweg en Huijbergseweg. Nabij het gemeentehuis zal het gezellig worden met een hapje en een drankje en een groot beeldscherm om niks van de etappe te hoeven missen.

Wethouder van Sport Rainier Schuurbiers verheugt zich op de doorkomst van de Vuelta: “Als UCI Bike City gemeente zijn we erg blij dat dit prachtige wielerevenement ook 3 van onze dorpen passeert. Met de aankleding door onze lokale kunstenaars en kinderen komen we als wielerliefhebbers al op tijd in Spaanse sferen en zal de doorkomst een groot feest worden”.

Na de passage van het gemeentehuis gaat de etappe richting Huijbergen, via de Westerstraat, Boomstraat, Bergsestraat en de Weg naar Wouw richting de Wouwse Plantage.

Alle informatie over La Vuelta Holanda in de gemeente in een overzicht.

Vamos Woensdrecht - Vignet La Vuelta Holanda

Kleurplaten

Samen met Stichting Vrienden van de koers wil de Gemeente Woensdrecht ook kinderen (tm 16 jaar) uitdagen om zich creatief uit te leven. Er is door tekenaar Eric Elich een speciale, vrolijke kleurplaat getekend, die alle kinderen kunnen gaan inkleuren.

Elk kind (t/m 16 jaar) ontvangt GRATIS een leuke bidon van La Vuelta Holanda bij het inleveren van de kleurplaat. Natuurlijk mogen kinderen ook een eigen tekening inleveren. De kleurplaten zijn af te halen bij de balie van het Gemeentehuis en bij Primera in Hoogerheide. Inleveren van de kleurplaten kan ook bij Primera in Hoogerheide. Je kunt de kleurplaat ook downloaden.

Meer informatie op: https://vriendenvandekoers.nl/

Verkeersmaatregelen en route

Verkeersmaatregelen

Voor het veilig laten verlopen van de etappe verlangt de organisatie van La Vuelta de volgende verkeersmaatregelen:

  • Er mogen geen auto's geparkeerd staan in de straten waar de route doorheen gaat. Dit geldt ook voor de reguliere parkeersvakken naast de weg, die met belijning aangegeven zijn. We verzoeken u dan ook vriendelijk om uw auto tijdelijk ergens anders te parkeren indien dit voor u van toepassing is. Er zal een wegsleepregeling gelden voor auto's die desondanks op straat geparkeerd staan.
  • Het parcours is voor autoverkeer afgesloten tussen 14.00 - 17.00 uur. Gedurende deze periode kunt u dan ook niet het dorp in of uit. Alleen hulpdiensten mogen indien nodig passeren. 
  • Fietsers en voetgangers kunnen oversteken op het parcours. Let hierbij wel goed op en volg altijd de instructies van de verkeersregelaars op.

Route:

Woensdrecht: 
Route: Antwerpsestraatweg, Reimerswaalweg, Langeweg, Dorpsstraat, Rijzendeweg, Bossestraat, Nederheide, Dorpsstraat.

Hoogerheide: 
Route: Onderstal, Scheldeweg, Putseweg, Huijbergseweg.

Huijbergen: 
Route: Westerstraat, Boomstraat, Weg naar Wouw.

Routekaart La Vuelta Holanda

Doorkomsttijden

Naar verwachting zijn dit de doorkomsttijden:

DorpReclamekaravaanWielrenners
Woensdrecht14:41 uur15:41 uur
Hoogerheide14:49 uur15:49 uur
Huijbergen14:54 uur15:54 uur