Verkiezingen Tweede Kamer 2023

Verkiezingen Tweede Kamer

Op 22 november 2023 kunt u stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op 23 november 2023 is het gemeentelijk stembureau voor iedereen geopend vanaf 8:30 uur voor de vaststelling van de verkiezingsuitslag. Heeft u vragen over de verkiezingen? Stel deze dan aan Team Verkiezingen via verkiezingen@woensdrecht.nl

Opkomstcijfers

9:00 uur: 1.019 (6,27%)
12:00 uur: 4.122 (25,35%)
15:00 uur: 6.876 (42,29%)
18:00 uur: 9.914 (60,97%)
21:00 uur: 12.477 (76,73%)

Bekijk de uitslagen

Wat doet de Tweede Kamer?

De Tweede Kamer in Nederland bestaat uit 150 leden die door het Nederlandse volk worden gekozen. Ze hebben twee belangrijke taken: toezicht houden op de regering en samen met de regering nieuwe wetten maken. Om dit goed te kunnen doen, hebben de Kamerleden bepaalde rechten. 

De regering is verantwoordelijk voor het bestuur van het land. Ze beslissen waar het overheidsgeld naartoe gaat en stellen nieuwe wetten voor. De Tweede Kamer kijkt nauwlettend toe op deze beslissingen. De Kamerleden volgen hoe de regering haar werk doet en beoordelen of ze het daarmee eens zijn of niet. Bovendien kunnen de Kamerleden zelf voorstellen doen om nieuwe wetten te maken.

Bekijk de kandidatenlijst hier

Waar is mijn stemlokaal?

Er zijn acht stemlokalen in de gemeente Woensdrecht. Wilt u weten waar u kunt stemmen? Kijk dan op:

Waar is mijn Stemlokaal.nl

Informatie betreft de toegankelijkheid van de stembureau's.

Onze stemlokalen

  • Gemeentehuis, Hoogerheide
  • Appartementencomplex Lucashof, Hoogerheide
  • Dorpshuis 't Blickvelt, Woensdrecht
  • MFC De Drieschaar, Ossendrecht
  • Hotel Dekkers, Ossendrecht
  • MFC De Biezen, Putte
  • MFC De Kloek, Huijbergen
  • Gemeentewerken Woensdrecht, Hoogerheide

De online publicatie van de verkiezingsuitslag maakt het mogelijk dat iedereen de resultaten kan controleren en op grond hiervan een melding kan doen bij het centraal stembureau (CSB) om tot nader onderzoek over te gaan. Deze meldingen kunnen gedaan worden via onderstaande knop. Meldingen kunnen gedaan worden tot 29 november 2023 10:00 uur.

Melden aan Centraal Stembureau

Steffie legt uit

Steffie legt in een video uit wat de verkiezingen zijn en hoe stemmen werkt. Op de website wordt door Steffie uitgelegd wat voor werk zij doen en waarom het belangrijk is dat er voor gestemd wordt. Vervolgens legt zij uit hoe stemmen werkt. Tot slot kan je ook oefenen door Steffie te helpen met stemmen.

Naar hoewerktstemmen.nl

Banner Steffie uitleg verkiezingen stemmen