Woensdrecht heeft op het gebied van fietsen alles te bieden voor alle fietsliefhebbers. Van trappers tot afstappers, van doortrappers, tot knijpremmers, van veldrijders tot wielrenners, mountainbikers en toerfietsers, van recreatieve fietsers tot elektrische fietsers en zondagsfietsers en woon-werk of woon-school fietsers.

Woensdrecht heeft het:

Afdeling van de renners tijdens een editie van de GP Adrie van der Poel
  • Fietslandschap van de Brabantse Wal en het Grenspark met een prachtig decor, hoogteverschillen, mooie vergezichten, bospaden en polderwegen.
  • Wielerevenementen: het WK Veldrijden, het EK en NK Veldrijden, de GP Adrie van der Poel, maar ook alle wielerrondes, de jaarmarkt in Woensdrecht, de Rijzendeweg challenge en de West-Brabantse Veldritten Competitie en de jaarlijkse gezinsfietstocht.
  • Wielercollege (ZuidWestHoek College) met een te ontwikkelen regionaal wielercentrum bij Natuurpoort en fietspoort De Volksabdij.
  • Fietsclubs en wielervereniging, die trainingen en (MTB) tochten aanbieden.
  • Wielerhelden, van Mathieu en Adrie van der Poel tot tourwinnaar Jan Janssen.

UCI Bike City

In 2017 heeft de gemeente Woensdrecht het UCI Bike City label ontvangen. Het label is een waardering voor de inzet om het fietsen in brede zin te promoten, en daarnaast gastheer te zijn voor belangrijke UCI sportevenementen.

UCI Bike City label Woensdrecht The Netherlands
Actiebeeld uit de Woensdrechtse Wielerzomer van 2020