Color en el Brabantse Vu-WAL-ta, Kleur op de Brabantse Vu-WAL-ta

Op zondag 21 augustus wordt de derde etappe verreden van de Vuelta Espana, oftewel de Ronde van Spanje. Deze etappe Breda-Breda doorkruist bijna heel West Brabant, en daar hoort natuurlijk ook de Gemeente Woensdrecht bij. Vanuit Halsteren en Bergen op Zoom komt het peloton via Mattemburgh en Non Plus Ultra het dorp Woensdrecht binnen.

Daar zal ook de allereerste bergsprint van de ronde plaatsvinden, uiteraard boven op de Rijzendeweg. Vervolgens passeren de renners de Bossestraat, Nederheide, Nieuweweg, Onderstal, Scheldeweg, Putseweg en Huijbergseweg. Nabij het gemeentehuis zal het gezellig worden met een hapje en een drankje en een groot beeldscherm om niks van de etappe te hoeven missen. Wethouder van Sport Rainier Schuurbiers verheugt zich op de doorkomst van de Vuelta: “Als UCI Bike City gemeente zijn we erg blij dat dit prachtige wielerevenement ook 3 van onze dorpen passeert. Met de aankleding door onze lokale kunstenaars en kinderen komen we als wielerliefhebbers al op tijd in Spaanse sferen en zal de doorkomst een groot feest worden”. Na de passage van het gemeentehuis gaat de etappe richting Huijbergen, via de Westerstraat, Boomstraat, Bergsestraat en de Weg naar Wouw richting de Wouwse Plantage.

Kunst en kleur in Woensdrecht

Kunstenaars van jubilerende Stichting “Uit de kunst” zullen langs dit parcours de gemeente opvrolijken met diverse kunstwerken en foto’s die gerelateerd zijn aan het thema “Woensdrecht-wielrennen-Nederland-Spanje”. Op grote spandoeken worden de kunstwerken afgebeeld en daarmee wordt de doorkomst van de Vuelta aangekondigd en gepromoot.

Kleurplaten

Samen met Stichting Vrienden van de koers wil de Gemeente Woensdrecht ook kinderen (tm 16 jaar) uitdagen om zich creatief uit te leven. Er is door tekenaar Eric Elich een speciale, vrolijke kleurplaat getekend, die alle kinderen kunnen gaan inkleuren. Ook alle ingeleverde kleurplaten worden geprint op de grote spandoeken, zodat deze 5 weken lang zichtbaar zijn voor iedereen. Elk kind (tm 16 jaar) ontvangt GRATIS een leuke bidon van La Vuelta Holanda bij het inleveren van de kleurplaat. Natuurlijk mogen kinderen ook een eigen tekening inleveren. Deze worden dan uiteraard ook afgebeeld op de grote spandoeken. De kleurplaten zijn af te halen bij de balie van het Gemeentehuis en bij Primera in Hoogerheide. Inleveren van de kleurplaten kan ook bij Primera in Hoogerheide, uiterlijk voor 5 juli. Je kunt de kleurplaat ook downloaden.

Meer informatie op: https://vriendenvandekoers.nl/