Beleidsmedewerker Monica van den Berg is er speciaal voor recreatieondernemers en recreatieve organisaties. Wethouder Schuurbiers is wethouder recreatie en toerisme.

De beleidsmedewerker recreatie en toerisme kan de (toekomstige) recreatieondernemer adviseert en begeleidt bij de start of uitbreiding van een recreatieonderneming. Of een organisatie bij het organiseren van een evenement.

Contactgegevens

De beleidsmedewerker recreatie en toerisme van de gemeente Woensdrecht, Monica van den Berg, is te bereiken via 14 0164 of per mail bedrijfscontactfunctionaris@woensdrecht.nl.

Toeristisch-Recreatief Beleid

De toeristische-recreatieve visie is dat Woensdrecht een actieve recreatiegemeente is, met in het bijzonder een wieler- en fietsgemeente. Woensdrecht en de Brabantse Wal nodigen uit om actief in het buitengebied te beleven met bijzondere verhalen. Om de recreant langer vast te houden, bieden we kwalitatieve en veelzijdige accommodatie.

De toeristisch-recreatieve visie wordt als volgt meegenomen in:

  • de economische visie (focus op kernwaarden ‘actief en buiten’ en kwalitatieve voorzieningen);
  • regiomarketingvisie Brabantse Wal (met focus op de kernwaarden ‘actief en buiten’ met voor Woensdrecht in het bijzonder het fietsen en kwalitatieve voorzieningen);
  • bestemmingsplan Buitengebied (de ruimtelijke mogelijkheden);
  • visie Buitengebied (de ruimtelijke visie).

(VVV) Brabantse Wal

Promotie van het toeristisch-recreatief aanbod van Woensdrecht gaat vooral via Regiomarketing Brabantse Wal en VVV Brabantse Wal. “Door de gehele Brabantse Wal gezamenlijk te promoten, kunnen we de toerist en recreant meer aanbieden. Hierdoor combineert hij meer, blijft hij langer in het gebied en besteedt hij meer. Woensdrecht werkt ook mee aan het profileren en versterken van het landschap en vestigingsklimaat van de Brabantse Wal. Dit doen we via de Streekorganisatie Brabantse Wal."

Meer informatie over toerisme en recreatie in Woensdrecht en op de Brabantse Wal staat op: