Energiecoaches
Of je nou een koophuis of een huurhuis hebt, onder het betalen van de energierekening kom je niet uit. Warmtepomp, slimme energiemeter, cv-ketel, isolatie, bespaartips: allemaal onderwerpen die om je oren zullen vliegen als je probeert je rekening omlaag te krijgen.
Elk huis is anders. Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor jouw woning? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een energiecoach uit de gemeente Woensdrecht.
Vrijblijvend advies over energiebesparing
Energiecoaches zijn vrijwilligers en ambassadeurs van duurzaamheid. In de gemeente Woensdrecht komt een energiecoach gratis bij je thuis voor een advies. Zie het maar als burenhulp. Zo’n bezoek is vrijblijvend en wat veel mensen aanspreekt, de energiecoach is onafhankelijk.
Een energiescan is niet alleen interessant voor mensen met een eigen woning. Ook mensen met een huurhuis kunnen vaak besparen op hun gas- en lichtrekening met het advies van een energiecoach.
Vul nu je gegevens in op de website van het Energieloket en de energiecoach neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Even voorstellen: Evert Jansma
Even voorstellen. Mijn naam is Evert Jansma en ik woon in Huijbergen. Ik ben Ingenieur Chemische Technologie en heb altijd in de Proces Industrie gewerkt, en dus goed bekend met allerlei energie processen.
Meer dan tien jaar geleden zijn wij begonnen met het verduurzamen van ons huis en het is gelukt om de energie rekening op 0 te krijgen. Dit is grotendeels door zonnepanelen en een warmtepomp maar ook door onnodig verbruik van gas en stroom te vermijden.
Sinds 2015 ben ik gepensioneerd en toen ik 5 jaar geleden een oproep van de gemeente las voor vrijwilligers die Energiecoach wilden worden heb ik mij daarvoor aangemeld. Ik vind het leuk om anderen vrijblijvend advies te geven hoe energie te besparen en zie het als een soort burenhulp.
Even voorstellen: Roland Koper
Als Energiecoach ben ik als vrijwilliger ca. 7 jaar actief voor de gemeente Woensdrecht.
Mijn achtergrond en ervaring als bouwkundig ingenieur helpt me hierbij.
15 jaar geleden installeerde ik zelf zonnepanelen en menigeen riep, ach dat zal niet renderen en hoe lang zullen ze functioneel zijn en zal de opbrengst niet teruglopen .
Allemaal terechte vragen, maar toch heeft mijn investering dankzij de subsidie van de overheid en de teruggave van de BTW tot een positief resultaat geleid. Dank u overheid.
De noodzaak voor het verduurzamen, of wel energie besparen werd me eertijds duidelijk nadat ik het boek “De laatste uren van het oude zonlicht” gelezen had. Hierin werd uitgelegd dat we niet voor eeuwig van hout, kolen, gas en olie , ontstaan als resultaat van dat oude zonlicht, niet lang meer gebruik zouden kunnen maken. Het zal immers uitgeput raken, daardoor duurder worden en als mensheid vervuilen we onze omgeving er mee.
Dat de noodzaak om energie te besparen in zo’n stroomversnelling zou belanden kon natuurlijk niemand vermoeden .
Jammer genoeg zijn de meeste huizen gebouwd in een periode van overvloed aan energiebronnen en wordt het voor velen passen, meten en evalueren wat nu nuttige investeringen zijn .
De vragen als :Wat kan ik het beste doen in relatie tot mijn budget ,welke maatregel eerst , kan ik subsidie of een lening aangaan, kan ik niet zelf aan de slag ?
Samen met mijn collega vrijwilligers hebben we honderden energiescans gemaakt, met bewoners besproken en een adviesrapport gemaakt.
Iedere situatie zal door persoonlijke omstandigheden en de soort woning anders zijn.
Uw gemeente biedt u vrijblijvend de mogelijkheid aan om ons in te schakelen.
Uw gemeente biedt u vrijblijvend de mogelijkheid aan om ons in te schakelen.
