Of je nou een koophuis of een huurhuis hebt, onder het betalen van de energierekening kom je niet uit. Warmtepomp, slimme energiemeter, cv-ketel, isolatie, bespaartips: allemaal onderwerpen die om je oren zullen vliegen als je probeert je rekening omlaag te krijgen.

Elk huis is anders. Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor jouw woning? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een energiecoach uit de gemeente Woensdrecht.

Vrijblijvend advies over energiebesparing

Energiecoaches zijn vrijwilligers en ambassadeurs van duurzaamheid. In de gemeente Woensdrecht komt een energiecoach gratis bij je thuis voor een advies. Zie het maar als burenhulp. Zo’n bezoek is vrijblijvend en wat veel mensen aanspreekt, de energiecoach is onafhankelijk.
Een energiescan is niet alleen interessant voor mensen met een eigen woning. Ook mensen met een huurhuis kunnen vaak besparen op hun gas- en lichtrekening met het advies van een energiecoach.

Vul nu je gegevens in op de website van het Energieloket en de energiecoach neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Even voorstellen: Evert Jansma

In 1955 ben ik geboren in Smallingerland, Drachten. Na mijn studie Scheikundige Technologie in Twente, bracht ik vele jaren door in de proces technologie in Zeeuws Vlaanderen. Toen ik in 2011 naar Huijbergen verhuisde, nam ik het heft in eigen handen en verduurzaamde niet alleen mijn huis met zonnepanelen en een warmtepomp, maar besloot ik ook mijn passie voor duurzaamheid te delen als energiecoach.

Mijn reis als energiecoach begon in 2017, nadat ik een oproep van de gemeente Woensdrecht zag voor vrijwilligers op het gebied van energiebesparing. Als onafhankelijke coach, zonder commerciële belangen, deel ik mijn kennis met mensen van diverse achtergronden. Mijn diepe interesse in de energietransitie en het streven naar onafhankelijk advies motiveren me om anderen te informeren over duurzame keuzes. Als energiecoach voer ik regelmatig energiescans uit bij mensen thuis, waarbij ik op maat gemaakte adviezen geef om te verduurzamen en energiekosten te verlagen. 

Meer weten over Evert? Lees hier het volledige interview. 

Even voorstellen: Roland Koper

Ik ben Roland Koper, een 79-jarige energiecoach uit Hoogerheide, waar ik al ruim 40 jaar woon. Mijn passie voor energiebesparing begon 15 jaar geleden na het lezen van "De laatste uren van het oude zonlicht". Tijdens huisscans bied ik praktische bespaartips, focus op isolatie, bespreek verwarmingsopties en beoordeel de haalbaarheid van zonnepanelen. Mijn pioniersrol met zonnepanelen heeft anderen geïnspireerd. 

Elke situatie is uniek, en ik sta klaar om vragen te beantwoorden over prioriteiten, subsidies en bijbehorende eisen. Onafhankelijk advies van energiecoaches blijft waardevol voor de toekomst, en ik hoop nog lang mijn persoonlijke bijdrage te leveren aan medebewoners van de gemeente. Wellicht kom ik ook bij u aan de keukentafel om samen de mogelijkheden te bespreken om uw woning energiezuiniger te maken. Tot dan!

Meer weten over Roland? Lees hier het volledige interview. 

Even voorstellen: Rob van der Stelt 

Ik ben Rob van der Stelt, geboren op 7 augustus 1953, en sinds een half jaar woonachtig in Hoogerheide. Na een carrière in de elektrotechniek, waar ik onder andere als productmanager in verschillende Europese landen heb gewerkt, geniet ik nu van mijn pensioen. Mijn technische kennis zet ik echter nog steeds actief in als energiecoach om mensen te begeleiden bij het complexe vraagstuk van de energietransitie.

Gedreven door de behoefte om mensen te enthousiasmeren, ben ik al geruime tijd actief als energiecoach, eerst in Hilvarenbeek en nu in Hoogerheide. Mijn motivatie haal ik uit het bieden van heldere adviezen te midden van de vele onduidelijkheden rond duurzaamheidsacties. Niets geeft me meer voldoening dan bij vertrek een dankbare glimlach te zien en te denken: "Daar doe ik het voor."

Meer weten over Rob? Lees hier het volledige interview.