De inschrijftermijn voor de gemeenteraadsverkiezingen is onlangs gesloten. De huidige partijen ABZ, CDA, VVD, D66, AKT en PVDA hebben zich opnieuw aangemeld. Nieuwkomer is de Conservatieve Partij die ook deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Vandaag heeft het Centraal Stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Woensdrecht besloten de Conservatieve Partij (CON) te registreren. Deze partij gaat op 16 maart 2022 voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen en wordt ingeschreven als lijst nummer 7.
“De laatste keer dat een nieuwe partij zich aanmeldde was in 2009 met de aanmelding van Alle Kernen Troef (AKT) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Wij hopen op een hoge opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus burgemeester Steven Adriaansen. “Op 31 januari maken de deelnemende partijen de kandidatenlijst bekend. Tijdens de ‘Dag van de Kandidaatstelling’ is het in Woensdrecht goed gebruik dat de politieke partijen in gezamenlijkheid de kandidatenlijsten bij de burgemeester indienen“, vervolgt Steven Adriaansen.

Op de uiteindelijke kieslijst staat vermeld wie zich verkiesbaar stellen en in welke volgorde. Om de opkomst te bevorderen en inwoners weloverwogen te laten stemmen, organiseert ook de gemeente diverse communicatie activiteiten. Zo zullen onder andere de jongeren die voor het eerst mogen stemmen een brief krijgen van de burgemeester. Ook zullen er digitale borden worden ingezet in de vijf kernen.