Je bent 18+, student, woont in de gemeente Woensdrecht en kampt met een medische beperking. Bijverdienen naast je studie is dan vaak een onmogelijke opgave. Terwijl je de inkomsten wél nodig hebt. Herken je jezelf in dit beeld? Meld je dan bij de ISD Brabantse Wal. Via de regeling Individuele Studietoeslag is een maandelijkse tegemoetkoming wellicht mogelijk.

De regeling Individuele Studietoeslag van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht is onlangs verruimd. We lopen hiermee vooruit op een landelijke aanpassing, die ervoor zorgt dat de tegemoetkoming in alle gemeenten gelijk is (max. € 300,- per maand, afhankelijk van je leeftijd).

Voorwaarden

De regeling is bedoeld voor studenten (18+) die vanwege hun structurele medische beperking niet kunnen bijverdienen naast hun studie. Studenten kunnen de toeslag aanvragen als zij als inwoner ingeschreven staan in één van de gemeenten op de Brabantse Wal, recht hebben op studiefinanciering of een tegemoetkoming schoolkosten (Wtos) en een vermogen hebben dat niet hoger is dan de Participatiewet beschrijft. Voor een alleenstaande is dat € 6.505,-. Voor een alleenstaande ouder en gehuwden is dit bedrag € 13.010,-.

Aanvragen

De toeslag is aan te vragen bij de ISD Brabantse Wal. Het aanvraagformulier is te vinden op https://woensdrecht.antwoordop.nl/digitaal-loket/.
Als je hulp nodig hebt bij het invullen van het formulier, dan kun je terecht bij Startpunt Grip op Geld van BWI Woensdrecht.

Neem contact op met Startpunt Grip op Geld van BWI Woensdrecht.

Bel: 0164 - 672 049

schrijvend persoon op houten tafel