De weersomstandigheden veranderen. Door klimaatverandering gaat het harder regenen, zullen perioden van droogte toenemen en neemt de biodiversiteit af. Gemeente Woensdrecht werkt samen met inwoners en ondernemers aan mooie groene kernen. Door onnodige verharding te verwijderen, bomen te planten en regenwater in de bodem te laten zakken worden effecten van klimaatverandering opgevangen en worden kernen aantrekkelijker om te wonen, werken en recreëren. Wil je weten wat je nog meer kan doen? Kijk dan in ons Handboek voor de watervriendelijke tuin.

Gemeente Woensdrecht doet van 21 maart tot 31 oktober mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. In deze ludieke wedstrijd worden verschillende activiteiten georganiseerd om onnodige verharding te verwijderen.

Wist u dat?:

  • De gemeente op de Valkestraat asfalt heeft omgevormd naar halfverharding?
  • U kans maakt op een tuinbon als u een voor- en na-foto van de door u uit de tuin gewipte tegels instuurt via het formulier? Er zijn er slechts 50 te winnen, dus wees er snel bij!
  • In de Raadhuisstraat een aantal geveltuinen worden aangelegd?
  • Binnenkort een tegeltaxi door de gemeente zal rijden om tegels op te halen?

Heb je nog vragen over het NK Tegelwippen of één van onze acties, neem dan contact op met Bas Hoefeijzers.

Contact met Bas

Heel Woensdrecht Wipt!

Het verwijderen van onnodige verharding in tuinen is zinvol tegen hitte omdat stenen opwarmen, levert een bijdrage aan het voorkomen van wateroverlast doordat minder regenwater op de riolering loost en helpt om droogte tegen te gaan doordat regenwater makkelijker de grond in kan zakken. En als er nog niet genoeg redenen zijn om tegels te verwijderen: Een groene tuin hartstikke mooi!

Gemeente Woensdrecht stelt tuinbonnen van € 20,- ter beschikking aan de eerste 50 inwoners die een foto van minimaal 1 m2 gewipte tegels opsturen. De regels zijn simpel: Jij stuurt een foto van voor en na. Wij sturen de tuinbon op. Wees er snel bij!

We werken voor deze actie samen met onze lokale hoveniers Roel de Dooijde Slingertuin en Groenbewust.

Voor het aanmeldformulier maakt Gemeente Woensdrecht gebruik van Google Forms, u wordt hiervoor gevraagd in te loggen met een Gmail of Google account.

Meld je nu aan!

Adopteer een stukje openbare ruimte!

Wil je samen met de buurman het pleintje voor de deur vergroenen en onderhouden? Wil je samen met de overbuurman de groenvakken onder bomen aanplanten? Wil je als ondernemer een geveltuin aanleggen in de openbare ruimte?

Er zijn verschillende mogelijkheden om als inwoner of ondernemer mee te helpen aan de vergroening van de openbare ruimte. Afhankelijk van de locatie worden de mogelijkheden bekeken en afspraken over aanleg en onderhoud gemaakt. Dien je idee in via initiatieven@woensdrecht.nl.  De tegels die gewipt worden tellen natuurlijk mee voor de wedstrijd!