Op initiatief van Peter Blommerde zijn er eerder al magnolia’s geplant in de plantenbakken bij de kerk, op het Adolphineplein en in verschillende voortuinen in Ossendrecht. Om er een echt magnoliadorp van te maken is het idee opgevat om nogmaals 100 magnolia’s uit te delen aan inwoners van Ossendrecht, zodat zij deze zichtbaar in de voortuin kunnen planten. Het budget zal beschikbaar worden gesteld vanuit groene initiatieven.

Magnolia's in voortuinen

Het is de bedoeling dat er verschillende soorten magnolia’s besteld worden, verschillend in kleur en grootte. Zo is er voor iedereen keuze en ook voor iedere tuin wel een geschikte soort te verkrijgen. Zakjes mest en instructies worden ter begeleiding met de magnolia’s meegegeven. Strikte voorwaarde is dat de magnolia’s in Ossendrechtse voortuinen geplant dienen te worden, waarbij deze zichtbaar is voor passanten.

Aanmelden voor een magnolia

Woont u in Ossendrecht en heeft u interesse? Dan kunt u een e-mail sturen naar: peter.blommerde@hotmail.com.

U krijgt na aanmelding een lijst met de soorten magnolia's waaruit gekozen kan worden. Desgewenst krijgt u van de heer Blommerde advies over welke magnolia geschikt is voor (de gewenste locatie in) uw voortuin.