Dit jaar bestaat Putte 775 jaar, een jubileum waar we grensoverschrijdend bij stil willen staan. Vandaag kwamen de burgemeesters van Woensdrecht, Stabroek en Kapellen met het comité 775 jaar Putte op de grens bijeen en werd met de presentatie van een speciaal ontworpen vlag symbolisch het startschot gegeven voor tal van activiteiten dit jaar.

Burgemeester Adriaansen van Woensdrecht: “Het idee is dat wanneer stichtingen en verenigingen activiteiten organiseren, zij ook kijken of er een koppeling naar 775 jaar Putte gemaakt kan worden. De activiteiten mogen heel divers en voor jong en oud zijn, waar Puttenaren aan beide zijden van de grens van kunnen genieten. Denk hierbij aan podia met optredens, wandelpuzzeltochten, gezamenlijke (muziek)optredens enzovoorts.”

Frank Roeken, comité 775 jaar Putte: “Speciaal voor dit jubileum hebben we een vlag laten ontwerpen. Hierin zijn kleuren en symbolen van de verschillende gemeentewapens verwerkt en de twee leeuwen staan voor België en Nederland. We hopen natuurlijk dat deze vlag bij veel inwoners, zowel Nederlandse als Belgische, aan de gevel komt te hangen. Veder zijn we druk bezig met het opstellen van een activiteitenkalender.”

Vlag

Wilt u ook zo’n mooie vlag? Deze zijn te bestellen bij het comité 775 jaar Putte voor € 15,- per stuk. U kunt e-mailen naar 775jaarputte@gmail.com.

Presentatie van de vlag die gemaakt ter gelegenheid van 775 jaar Putte
De vlag die is gemaakt voor het 775-jarig bestaan van Putte wordt gepresenteerd.

Samen één Putte

Het 775 jarig bestaan van Putte valt samen met het project ‘Samen één Putte’. Vertegenwoordiging vanuit de drie gemeentebesturen gaat hierbij om tafel om met betrokken inwoners en organisaties te praten over een aantal thema’s:

  • Jong zijn en oud worden;
  • Geld verdienen aan de grens;
  • Sociale cohesie/ gemeenschapszin.

Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht: “Dit project heeft als doel om meer samenhang en afstemming te brengen tussen heel Putte, ongeacht de landsgrens en gemeentegrenzen. We kunnen profiteren van elkaars faciliteiten en de leefbaarheid versterken voor onze inwoners.”