De deelnemende partijen aan de raadsverkiezingen op 16 maart hebben de heer Toine Theunis gevraagd de informatie te leiden. Hij zal de gesprekken met de partijen voeren om te kijken hoe een stabiele coalitie te vormen voor de periode 2022-2026.

Burgemeester Steven Adriaansen: “Woensdrecht heeft de traditie een onafhankelijke informateur te vragen direct na de verkiezingen een verkenning te doen voor de vorming van een coalitie en een nieuw college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan de verkiezingen de informatieopdracht vast te stellen en een informateur te zoeken is best wel uniek en typeert de Woensdrechtse politieke cultuur van constructief samenwerken.”  

Achtergrond

Het is de gewoonte in Woensdrecht dat de deelnemende partijen dat samen voor de verkiezingen met elkaar afspreken. Zij hebben de informatieopdracht doorgesproken met de heer Toine Theunis. De heer Theunis stopt na de verkiezingen als wethouder in Roosendaal. Hij kent de gemeente en de regio. Hij begint zaterdag 19 maart met de eerste gesprekken.