De gemeente Woensdrecht telt zeven trouwambtenaren. Op deze pagina stellen zij zich voor.

Groepsfoto van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in Woensdrecht
Groepsfoto van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in Woensdrecht. Van links naar rechts: Sjef van den Bergh, Anna Kuipers, Sebastiaan Waegemaekers, Albert Weterings, Marielle Hopmans en Sarah Muñoz Grootveld. Op de foto ontbreekt Mita Jaspers.

Wellicht hebben jullie na het lezen van de tekst een voorkeur voor een van de trouwambtenaren. Jullie kunnen dit aangeven op de melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. (Let op: dit kan alleen indien voor de uitgebreide ceremonie is gekozen, én de trouwambtenaar ook beschikbaar is).

Mita Jaspers

Mijn naam is Mita Jaspers-Aarts, getrouwd met Jos Jaspers en de trotse moeder van Jodie en Didie. Ik ben geboren en getogen in Huijbergen en ook daar begonnen bij de afdeling burgerzaken. Nu werk ik bij de afdeling publiekszaken van de gemeente Woensdrecht.

In mijn begintijd in Huijbergen moest ik er niet aan denken om een huwelijk te sluiten, ik vond dat doodeng. Hoe kon ik toen weten, dat dit één van de leukste dingen was die je mag doen in je vak.

Het sluiten van huwelijken is in principe ook mijn hobby en dat is het leukste, van je hobby je beroep kunnen maken.

Een huwelijksdag is een bijzondere dag en ik ben altijd blij, dat ik hieraan een bijdrage mag leveren.
En omdat een huwelijksdag er voor iedereen anders uitziet, kom ik graag bij jullie langs voor een persoonlijk gesprek.

Portretfoto Mita Jaspers-Aarts, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand
Portretfoto Marielle Hopmans, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Marielle Hopmans

Wat leuk dat ik mezelf via deze weg, kort, aan jullie mag voorstellen. Want ... het feit dat jullie dit aan het lezen zijn betekent dat jullie een belangrijke, volgende stap gaan zetten in het leven. Een bijzondere stap, waarvan ik wellicht een klein onderdeel mag zijn. Mijn naam is Marielle Hopmans, geboren en getogen in Hoogerheide. Ik vind het eervol en speciaal om als trouwambtenaar een bijdrage te mogen leveren aan één van de belangrijkste dagen van een bruidspaar en/of geregistreerde partners. Een enorme, leuke uitdaging!  De invulling van jullie trouw/partnerschap ceremonie doen we samen. Tijdens een persoonlijk gesprek is er alle ruimte voor jullie wensen en vragen. Op die manier maken we er samen een prachtige ceremonie van, een dierbare herinnering met een goud randje.

Hierbij wat informatie over mijzelf: Ik werk sinds 2008 op de afdeling dienstverlening van de gemeente Woensdrecht. Daarnaast ben ik de trotse moeder van 2 volwassen zoons. In mijn vrije tijd ga ik naar de sportschool en wandel ik graag met mijn hond Mick.

Ik zie er erg naar uit om jullie te mogen ontmoeten.

Sarah Muñoz Grootveld

Ik wilde het al een aantal jaar heel graag: Babs worden. Eindelijk is dat nu gelukt bij de gemeente Woensdrecht. 

Een huwelijk is een belangrijk moment in het leven. Een dag om nooit te vergeten en waarop de liefde wordt gevierd. Zo’n dag waar je al lange tijd naartoe leeft en waarvan je wilt dat die alle ingrediënten heeft die jullie bedacht hadden. Daar hoort natuurlijk ook een mooie huwelijksceremonie bij. Ik wil graag bijdragen om jullie mooiste dag nog iets mooier te maken. Ik heb een passie voor het vertellen en schrijven van verhalen. Dat doe ik ook in mijn werk als communicatieprofessional. Ik ben nieuwsgierig, dat helpt om jullie verhaal te vertalen in een mooie speech helemaal op maat voor jullie. Ik verheug me erop om alle verschillende bruidsparen te ontmoeten. Voor mij de uitdaging om een huwelijksceremonie neer te zetten passend bij het bruidspaar, met zeker een lach en waarbij misschien ook wel een traantje wordt weggepinkt. Wat je verder kunt verwachten: veel aandacht voor jullie wensen en een mooi en sprankelend verhaal waarin jullie liefde doorklinkt. 

Wie ik ben? Zoals mijn naam al doet vermoeden, ben ik half Spaans maar wel geboren en getogen Brabantse. Ik ben 41 jaar en woon in Breda samen met mijn vriend Bas. Eén van mijn grootste hobby’s is om eilanden in Nederland en in het buitenland te ontdekken. Tot nu toe staat Sri Lanka met stip op nummer 1. Naast mijn werk als communicatieprofessional en Babs, ga ik in het weekend op pad met groepen om verhalen over Breda te vertellen als fietsgids. 

Ik verheug me erop om er samen met jullie een dag van te maken om nooit te vergeten. 

Portretfoto Sarah Muñoz Grootveld, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand
Portretfoto Sebastiaan Waegemaekers, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Sebastiaan Waegemaekers

“Persoonlijk, warm, komisch en jong: maar vooral zoals jullie het willen.”

Hoi! Ik ben Sebastiaan Waegemaekers, 23 jaar oud en daarmee de jongste trouwambtenaar van Nederland! Naast masterstudent op het gebied van innovatie ben ik theatermaker en houd ik ervan mensen een onvergetelijke avond te bezorgen.  

En als er iets onvergetelijk is, is het wel het huwelijk. En wees nou eerlijk, zo’n dag is ook een beetje spannend, je belooft elkaar immers de eeuwige liefde.

Als trouwambtenaar is het mijn taak jullie te begeleiden en te ontzorgen in de mooiste dag van jullie leven. Het draait die dag om jullie verhaal op de manier zoals jullie dat willen. Dat kan gedurfd of met humor, juist traditioneel of zelfs met een liedje: alles kan! Samen gaan we ervoor zorgen dat we jullie verhaal zo puur mogelijk vertellen. Dus vertel: wanneer doen we een bakkie koffie?

Sjef van den Bergh

Graag wil ik me  voorstellen als een van de nieuwe Buitengewone  Ambtenaren van de Burgerlijke Stand van de gemeente Woensdrecht.

Mijn naam is Sjef van den Bergh, getrouwd met Marion van den Bergh – Van der Poel, heb 2 getrouwde kinderen,  zoon Tom en dochter Lara,  en 2 prachtige kleinzoons Jort en Luuk. Ik ben geboren en getogen in  Ossendrecht, alwaar ik een actief verenigingsleven heb gekend. Samen met anderen iets opbouwen, laten voortbestaan en beleven stond en staat altijd hoog in mijn vaandel. Heel veel plezier aan beleefd en ook veel van geleerd. Het verzoek van mijn nichtje om haar met haar verloofde officieel in de echt te verbinden gaf me stof tot nadenken. Daar had ik eigenlijk wel zin in. Als verrassing passeert op datzelfde moment een “BABS vacature” in de gemeente hetgeen mij deed besluiten als 70-jarige te solliciteren en tot grote vreugde ben ik daarvoor aangesteld. Beëdigd door de rechtbank op 7 augustus 2022, een bijzondere ervaring.

Een bijzondere dag in iemands leven is zeker wel een huwelijksdag en ik zie het als mijn grootste taak om daar een positieve bijdrage aan te  leveren. Mensen gelukkig maken, mensen blij te zien,  dat schept mij voldoening. Graag kom ik nader met u kennismaken om uw huwelijk mee voor te bereiden en er zodoende  een onvergetelijke mooie feestdag van te maken.

Portretfoto Sjef van den Bergh, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand
Portretfoto Anna Kuipers, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Anna Kuipers

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Er breekt nu een tijd aan dat jullie je gaan voorbereiden op deze speciale en bijzondere dag. Het wordt een dag dat helemaal om jullie draait, en dat maakt dat ik het ook heel belangrijk vind dat ook de ceremonie bij jullie past.  Ik hoop daar een rol in te kunnen spelen en een persoonlijke ceremonie te kunnen leiden waar jullie met een blij gevoel aan kunnen terug denken. Ik ben sinds 2009 trouwambtenaar en sinds 2022 trouwambtenaar voor de gemeente Woensdrecht, de gemeente waar ik woon. Naast mijn baan als secretaresse, vind ik het heel bijzonder om enkele keren per jaar een huwelijk te voltrekken.  Ik zal namens de gemeente Woensdrecht heel graag een ceremonie verzorgen die past in de dag dat jullie de liefde die jullie voor elkaar voelen zullen vieren. Ik kom graag enkele weken voor jullie huwelijksdatum kennismaken om de ceremonie voor te bereiden! Ik hoop jullie te gaan zien.

Albert Weterings

Zal mij even voorstellen; ik ben Albert Weterings, getrouwd met Claudia, vader van vier en woonachtig in Huijbergen. Als trouwambtenaar hou ik van een informele en vooral gezellige plechtigheid. Het is immers een feestelijke bijeenkomst! En natuurlijk mag ook een stukje emotie niet ontbreken op jullie mooie dag. Voor een korte, zakelijke plechtigheid ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ben ruim 10 jaar actief geweest als bruidsfotograaf en heb al heel veel bruiloften vanaf de zijlijn mee mogen maken. En elk huwelijk is voor mij telkens weer een práchtige gebeurtenis. Spreek meerdere talen dus eventuele vrienden of familie uit het buitenland worden in hun eigen taal welkom geheten. Liever de gehele plechtigheid in het Engels of Duits? Ook dat is geen probleem.

Portretfoto Albert Weterings, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Eigen trouwambtenaar kiezen?

Het is ook mogelijk om een eigen trouwambtenaar aan te wijzen voor de heuglijke dag, maar daar zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Bekijk de criteria waarop gelet wordt bij de aanstelling van een eenmalige ambtenaar burgerlijke stand.
Stuur in dit geval de brief verzoek benoeming eigen trouwambtenaar samen met de op het formulier genoemde documenten minstens drie maanden van te voren naar de gemeente.