Trouwen

Allereerst van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap!
Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft omtrent deze voorgenomen levensgebeurtenis. Zo kunt u hier terecht voor alle algemene informatie, trouwambtenaren, locaties, de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap.

Wat echter het allerbelangrijkst is dat u, vóórdat u verdere plannen maakt voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, als eerste de trouwdatum vastlegt met de gemeente waar u gaat trouwen.

De gemeente Woensdrecht biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende ceremonies. Deze zien er als volgt uit:

1. Gratis huwelijk / geregistreerd partnerschap

Op maandag en dinsdagochtend (om 08.45 uur) kunt u gratis trouwen. Hierbij worden alleen de formele handelingen verricht (er is geen persoonlijke invulling mogelijk).

2. Kort huwelijk / geregistreerd partnerschap

Van maandag tot en met donderdagmiddag (tussen 13.30 en 17.00 uur) kunt u kiezen voor een korte, standaard ceremonie (geen persoonlijke invulling mogelijk). Locatie: de trouwzaal.

3. Ceremonieel huwelijk / geregistreerd partnerschap 

Van maandag tot en met donderdag (tussen 09.00 en 17.00 uur) en op vrijdag (tussen 09.00 en 21.00 uur) kunt u kiezen voor een uitgebreide ceremonie inclusief gastvrouw, muziek, persoonlijke invulling. Het is mogelijk om uw voorkeur voor een trouwambtenaar aan te geven. Locaties: zie trouwlocaties. Dit is eveneens, tegen extra betaling, mogelijk op zaterdag (tussen 09.00 en 17.00 uur).

Mocht u nog vragen hebben of heeft u iets niet kunnen vinden? Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een informatief gesprek op het gemeentehuis. Wilt u graag gebeld worden door een medewerker van de burgerlijke stand? Geef dit dan aan op het contactformulier.

Wij wensen u alvast veel geluk voor de toekomst!

Algemene informatie

Trouwambtenaren stellen zich voor

Formulieren en brieven

Trouwagenda

Trouwlocaties

Contact opnemen

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Eigen locatie en/of trouwambtenaar kiezen