Walhoeve Woensdrecht

Aan de Ossendrechtseweg 61 in Hoogerheide wordt nieuwbouw mogelijk gemaakt voor 25 woningen. De naam van het bouwplan is Walhoeve Hoogerheide.

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Walhoeve Hoogerheide’ wordt in procedure gebracht en ligt ter inzage t/m 26 januari 2022.

Initiatiefnemer voor het plan is HelMa Vastgoed B.V., een samenwerkingsverband tussen Helmig Makelaardij & Taxatieburo en Maas-Jacobs Vastgoed. In opdracht van de initiatiefnemer maakt Omni Architecten het ontwerp voor het plan rondom de bestaande woning aan de Ossendrechtseweg 61 te Hoogerheide. Deze woning en het bakkershuisje op het terrein blijven behouden. Schuur en bijgebouw(en) worden gesloopt.

Schets nieuwbouwplan Walhoeve Hoogerheide
Schetsontwerp van het nieuwbouwplan Walhoeve Hoogerheide

Het nieuwe 'Walhoeve'

Het voorgenomen plangebied bevindt zich op de hoek tussen de Ossendrechtseweg en de Mgr. Poelsstraat. Nieuwbouwplan ‘Walhoeve’ omvat 25 grondgebonden woningen met een gevarieerd aanbod, namelijk:

  • 2 vrijstaande woningen aan de Ossendrechtseweg
  • 8 twee-onder-één-kap-woningen
  • 6 seniorenwoningen, bestaande uit 2 blokken met drie-onder-één-kap woningen
  • 9 woningen, bestaande uit 6 hoek- en 3 tussenwoningen.

De ruimte tussen de nieuwbouwwoningen en de Ossendrechtseweg/deel van de Mgr. Poelsstraat wordt groen ingericht als parkachtige ruimte met bestaande en nieuwe bomen. Het wordt zo aangelegd dat hemelwater op een natuurlijke wijze en geleidelijk in de bodem kan infiltreren.