In de gemeente Woensdrecht is er genoeg te doen en zien. Een bijzondere bestemming, midden in de prachtige natuur en daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor dag uitstapjes naar West-Brabant, Zeeland en België.

Bezienswaardigheden

Maar wat u kunt u in de gemeente Woensdrecht dan allemaal doen? De gemeente Woensdrecht kent diverse historische locaties en bezienswaardigheden. 

Landgoed Mattemburgh

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het mooie landgoed Mattemburgh in Hoogerheide (foto), Molen Johanna(externe link) in Huijbergen en het kasteel Ravenhof(externe link) met het theehuisje in Putte.

Geïnteresseerd in de lokale geschiedenis? Bezoek dan het Streekmuseum Den Aanwas(externe link) in Ossendrecht en het Wilhelmietenmuseum(externe link) in Huijbergen, waar u alles leert over bijzondere vondsten, oude ambachten en bekende verhalen. Zo staat de gemeente Woensdrecht bekend om de Slag om Woensdrecht, waarbij in oktober 1944 een groot deel van Hoogerheide/Woensdrecht werd verwoest in de strijd. Bezoek het oorlogsmuseum(externe link) in Ossendrecht, het kunstwerk op de bekende verwoeste hoek in Hoogerheide en de Shermantank in Woensdrecht om het hele verhaal te ontdekken. Voor alles over de Woensdrechtse luchtvaarthistorie, kunt u het Wings Over Woensdrecht museum(externe link) bezoeken.

Actief recreëren

Fietsen in Woensdrecht

De omgeving in de gemeente Woensdrecht nodigt uit om actief te recreëren. Trek uw wandelschoenen aan voor een mooie wandeltocht dwars door de heide, bossen of de uitgestrekte polder. Liever op de fiets? Ook dat kan! Er zijn diverse fietstochten, geschikt voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. Ga zelf op pad met een van de uitdagende routes of ga eens mee met een excursie onder leiding van boswachters en gidsen. In de gemeente Woensdrecht zijn diverse natuurorganisaties actief die excursies organiseren. Bekijk voor meer informatie de website van Natuurmonumenten(externe link)Brabants Landschap(externe link)Staatsbosbeheer(externe link) en Grenspark Kalmthoutse Heide(externe link).

De gemeente Woensdrecht kent daarnaast goede voorzieningen, zoals het fiets- en wandelknooppuntennetwerk, oplaadmogelijkheden voor de elektrische en fiets en natuurlijk gezellige cafeetjes en restaurants voor een welverdiend hapje en een drankje.

Op vakantie met het gezin

Ook voor een vakantie met het hele gezin is de gemeente Woensdrecht geschikt. Verblijf op een gezellig vakantiepark, de perfecte uitvalsbasis voor gezellige familie activiteiten. Zo kunt u een duik nemen in het mooie buitenzwembad Laco(externe link) of in het gezellig zwembad van vakantiepark Familyland(externe link). Voor de dierenliefhebbers kunnen we een bezoek aan maneges De Wolf(externe link) en De Molen(externe link) zeker aanraden. En natuurlijk mag een bezoek aan kinderboerderij Ons Marieke(externe link) niet ontbreken! Wilt u actief op pad met het gezin? Huur een fiets, tandem of step bij Fun4Family(externe link) en ontdek de omgeving! Een partijtje midgetgolf en bowlen(externe link) maakt de vakantie compleet! 

Omgeving Woensdrecht

Grote Markt in Antwerpen

Tijdens uw vakantie is de gemeente Woensdrecht ook de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen voor afwisselende dag uitstapjes. U kunt een dagje cultuur snuiven in de mooie historische stad Bergen op Zoom, een dagje naar de kust in Zeeland of een dagje shoppen in Antwerpen (foto).
Alles kan en dat op korte afstand van het natuurrijke en gezellige Woensdrecht!

Meer over de historie van Woensdrecht

Over Woensdrecht

Kerktoren in Ossendrecht